piatok 16. mája 2014

Praktické blogy

sonamalinova.com
Každý sem tam potrebuje niečo zariadiť nábytkom. Vybrať, rozmiestniť v priestore, farebne zladiť. A popri tom nájsť inšpiráciu. Ja som veľa inšpirácie pri zariaďovaní našla na blogoch. Za každým z nich sa dá nájsť príbeh jeho autora. Mojimi najobľúbenejšími sú tri české príbehy.


Soňa Malinová

Interiérová designérka, ktorá tvorí pod zančkou Malina Design, spolupracovala na programe ČT Bydlení je hra a píše (nielen) o svojej práci blog. Píše pre mňa ľudsky blízko.
Adresa blogu: malinovasona.com


Anunk blog
Vizuálne krásny blog nielen o interiérovom designe s množstvom praktických rád a preklikov. Autorky sú hneď štyri, každá z nich má aj vlastný blog a niektoré aj eshop.
Adresa blogu : anunkblog.com


DesignVille

Napriek anglickému názvu český blog o interéroch, ktorého autorka vyštudovala produktový design. Na blogu sa dá nájsť veľa odkazov na výrobcov nábytku a ďalšie užitočné linky a informácie. Zároveň nedávno ku blogu pribudol aj vlastný eshop.
Adresa blogu: designville.cz/blog

Zo zahraničných blogov mám rada napríklad tieto tri.

79ideas

Blog vlastne znovu tak trochu z Čiech, ktorý píše po anglicky bulharka (fotografka a stylistka) žijúca v Prahe. 
Adresa blogu: 79ideas.org


RAFA kids

Blog dvoch poľských architektov (manželského páru), ktorí sa zaoberajú designom nábytku pre deti.
Adresa blogu: rafa-kids.blogspot.com


Livet Hemma

A švédsky blog IKEA, pri čítaní ktorého netreba vedieť po švédsky.
Adresa blogu: livethemma.ikea.se

Existuje ešte (minimálne) jedna kategória interiérových blogov. A to sú blogy "nakukávacie", ktoré sprostredkovávajú pohľad do reálnych príbytkov skutočných ľudí. O mojich obľúbených napíšem onedlho. (Dokonca som v tejto kategórii našla dva blogy slovenské!)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za váš postreh.